Placinta cu ciuperci

de ana in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2010 | 4591 vizualizari

 

Aceasta placinta este o adaptare a retetei de lasagna a Elei .Am plecat cu un gand in bucatarie ,dar am ajuns cu altul .

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 100 gr faina
  • 60 ml apa 
  • 5 gr drojdie
  • sare
  • 1 lingurita de ulei
  • Pentru umplut
  • 300 gr ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe verzi
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 pulpe dezosate
  • 300 gr branza putin sarata
  • sare,piper,cimbru
  • 3 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Framantam aluatul si il lasam la dospit.

Ciupercile le taiem cuburi si le punem la calit cu ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei ,cand sunt gata adaugam smantana si potrivim de sare si piper.

Eu le-am pasat cu bladerul .

Pulpele le taiem cubulete si le inabusim in 100 ml apa ,cand a saczut apa ,adaugam 1 lingura de ulei si rumenim putin,apoi condimentam dupa gust.

Adaugam cuburile de pui in pasta de ciuperci.

Dam branza e razatoare.

Aluatul obtinut il impartim in 3 si intindem 3 discuri sau depinde de forma tavii pe care o veti folosi.

Ungem tava cu unt ,punem o foaie intindem jumatate din compozitia de ciuperci cu pui ,presaram un strat generos de branza ,apoi punem o alta foaie ,intindem compozitia de ciuperci (mai pastram 2 linguri) presaram branza,apoi o alta foaie o ungem cu pasta ramasa si presaram iar branza.

O coacem la foc mediu .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ana 1

10.06.2010, 07:29

Multumesc Bunica

Rocsi 1

10.06.2010, 19:57

si eu o bucatica

ana 1

10.06.2010, 20:47

Rocsi chiar ma intrebam pe unde esti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta stransa cu branza sarata